Управление на репутацията ви онлайн

Днес все повече и повече лична информация се показва в мрежата. Възможно е например някои от приятелите ви да споменат името ви в социална мрежа, да ви маркират в снимки онлайн или името ви да се появи в публикации в блогове или статии.

Google Търсене често е първото място, където хората търсят публикувана за вас информация. Ето няколко начина за управление на репутацията ви онлайн, които да ви помогнат да контролирате това, което хората виждат, когато ви търсят с Google:

1. Извършете търсене за себе си

Потърсете името си с Google, за да видите каква информация ще се покаже за вас.

2. Създайте си профил в Google

С помощта на профил в Google можете да управлявате информацията, която хората виждат в услугите ни – например своята биография, данни за връзка и други подробности за себе си.

3. Премахнете нежеланото съдържание и свързаните резултати от търсенето

Ако намерите съдържание онлайн – например телефонния си номер или неуместна своя снимка – което не искате да се показва в мрежата, най-напред установете дали то се контролира от вас, или от друго лице. В случай че нежеланото съдържание е публикувано на сайт или страница, които не контролирате, можете да изпълните съветите ни за премахване на лична информация от Google.

true
Добре дошли в профила в Google!

Установихме, че имате нов профил в Google! Научете как да подобрите практическата си работа с контролния списък за профила си в Google.

Търсене
Изчистване на търсенето
Затваряне на търсенето
Приложения на Google
Главно меню
9145740658168407343
true
Търсене в Помощния център
true
true
true
true
true
70975
false
false